NA KOJI NAČIN FFA PROJEKAT POMAŽE KLUBOVIMA VELIKOG FUDBALA?

Poštovani sportski prijatelji, FFA projekat se primenjuje u Srbiji od 2013 godine i svake godine povećavamo broj gradova-okruga u kojima se igraju naša takmičenja, od 2017 godine, pokrenuli smo takmičenja u Bosni i Hercegovini, od 2018 godine u Crnoj Gori, nadamo se da ćemo u ovoj godini pokrenuti u Bugarskoj, Rumuniji, Makedoniji i drugim zemljama Balkana i na taj način po prvi put u martu 2019 godine održati prvu završnicu FFA za prvaka Balkana.

Na samom početku primene FFA projekta bilo nam je teško da klubove velikog fudbala nagovorimo da prihvate sistem 4+1.

Iz godine u godinu to mišljenje se promenilo, sada treneri vrlo rado prihvataju ovaj sistem, jer to i primenjuju na njihovim treninzima /rad u rombu-četvorke, FC Ajax/.

Takođe igramo na liniju što pomaže deci koja treniraju veliki fudbal da se prilagode spoljnom terenu, kada prelaze u veće sisteme igre 8+1, 10+1, a ne da igraju sa martinelom već sa svojim saigračem.

Pokušavamo da zamolimo trenere da u svoj rad ubace određene futsal vežbe od kojih najviše izdvajamo gaženje lopte.

FFA projekat pomaže klubovima da imaju i više dece, jer kod nas ne postoje registracije i svako može da igra, ne bitno da li je fudbaler ili je u nekom drugom sportu, nama je važna masovnost učesnika, da se što više njih uključi, zavoli futsal i sport, to znači da svaki igrač u svojoj ekipi dovede svog drugara i igra sa njim.