O NAMA

Fudbalska Futsal Asocijacija (FFA) je jedinstvena sportska organizacija osnovana radi afirmacije rekreativno amaterskog futsala svih kategorija.

Kako smo počeli?

Projekat FFA započet je u Srbiji 2013 godine.

Formirali smo regione i mrežu okruga-gradova u kojima se igraju futsal takmičenja po futsal pravilima i modifikovanim futsal pravilima, prvaci svih kategorija po okruzima dolaze na završno takmičenje za prvaka regiona, a prvaci regiona na završno takmičenje za prvaka asocijacije, prvaci asocijacije igraju za prvaka Balkana i Evrope. Prvaci Evrope će igrati završnicu za prvaka Sveta sa ostalim kontinentima /Azija, Afrika, Severno srednja Amerika i Karibi, Južna Amerika i Okeania/ na kojima će se takođe igrati iste završnice.

Pored Srbije FFA projekat pokrenut je u:

  • Bosni i Hercegovini 2017 godine  

Od 05.03.2021 godine uveli smo i fudbalske dečje lige ili turnire za kategorije U7, U8, U9, U10, U11 i U12

Od 01.04.2022 izvršene su promene u Futsal i Fudbalskim propozicijama takmičenja kao i Igrama.

Od 01.04.2022 uveli smo po prvi put u Srbiji i regionu nova takmičenja za žene i devojčice: Futsal Prva i Druga liga za žene, Fudbal 8 Prva i Druga liga za žene, Fudbal 8 za devojčice. 

Cilj FFA projekta?

Osnovni cilj FFA projekta je taj da futsal klubovi u bilo kojoj državi pokrenu škole futsala gde bi njihova deca imala svoje takmičenje, međutim jako teško futsal klubovi to žele da rade. Onda smo promenuli strategiju i uključili u naš projekat decu iz velikog fudbala, tako je zaživela FFA priča. Danas nam je cilj da pomognemo klubovima velikog fudbala da igranjem i treniranjem futsala /vežbe i sistem igre/ dobiju što kvalitetnije igrače posebno mislimo na napadače koji će moći rešavati situaciju jedan na jedan. Takođe nam je cilj da uključimo svu ostalu decu kao i sve ljude na svetu da se takmiče u našem projektu kroz rekreativno amaterski futsal ili futsal za svakog. Za igranje u našim takmičenjima ne treba Vam klub niti registracije, dovoljno je da napravite ekipu, prijavite se i igrate, odnosno da se bavite sportom i uživate. Svaka asocijacija će raditi po uzoru na FFA Srbije. Od 2020 godine uveli smo i fudbalske turnire za mlađe kategorije tako da je FFA projekat sada kompletan. Ko zna možda ćemo imati još inovacija u razvoju projekta što nije isključeno. 

FFA takmičenja?

FFA igre?

FFA igre igraju takmičari svih starosnih kategorija. Neki od gradova su već ove sezone, imali priliku da se upoznaju i oprobaju u pomenutim igrama što je izazvalo veliku pažnju i zainteresovanost mladih fudbalera i drugih sportista.

Futsal i fudbalski kamp

Pored pomenutih projekata, asocijacija planira da organizuje međunarodni futsal i fudbalski kamp, gde bi mladi talenti imali mogućnost da se uz kvalitetan rad sa vrhunskim futsal i fudbalskim majstorima, dodatno obuče i usavrše u futsal i fudbalskoj igri i to znanje primene na utakmicama velikog fudbala i futsal-a.

FFA Akademija

FFA planira da pokrene Akademiju – futsal školu za decu U7, U8, U9, U10, U11 i U12

Šta dalje?

U toku su razgovori sa Austrijom, Mađarskom, Makedonijom, Holandijom, Slovenijom, Hrvatskom, Slovačkom, Bugarskom, Albanijom, Nemačkom, Rumunijom, Amerikom, Kinom….o formiranju asocijacija i pokretanju FFA projekta. U planu je pokretanje saradnje i sa drugim sličnim organizacijama, savezima, klubovima, udruženjima i institucijama u cilju zajedničkog rada na popularizaciji i razvoju futsala kao i fudbala.

Seminar za direktore okruga

Za sve direktore okruga svake godine organizujemo obavezan stručni seminar, na kojem se analiziraju rezultati iz prethodne sezone i pravi plan za novu sezonu.

Autorsko delo FFA

Posle tri godine postajanja i razvijanja FFA projekta, dana 18.03.2016 godine u Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije u Beogradu ulica Kneginje Ljubice broj 5, deponovano je autorsko delo pod nazivom Fudbalska Futsal Asocijacija 990 broj 2016/2621 A-0050/2016.

Posle šest godina postojanja FFA formirana su nova takmičenja i igre, gde je dana 09.09.2019 godine u Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije u Beogradu ulica Kneginje Ljubice broj 5, deponovano autorsko delo pod nazivom Fudbalska Futsal Asocijacija 990 broj 2019/4995 A-0222/2019.

Autorsko delo važi u svim zemaljama sveta.

U skladu sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima Republike Srbije zabranjeno je bilo kakvo, ručno ili softversko neovlašćeno kopiranje ili skidanje sadržaja ili delova sadržaja objavljenih na http://futsalasocijacija.com/

Pod sadržajem se podrazumevaju: baza podataka, tekstualni sadržaji stranica, nazivi takmičenja i igara, galerija, logotip, grafička rešenja i svi ostali sadržaji koji se po Zakonu o autorskom i srodnim pravima smatraju autorskim delom. Osnivač će prekršioca sudski goniti.