KAD STE NAJBOLJI U FFA ZAVRŠNICI STIGNETE I DO CRVENE ZVEZDE

Ovo je priča o budućem vrhunskom sportisti koji igra u takmičenjima FFA i kao takav bio je najbolji u svojoj generaciji na završnici za prvaka Srbije koja je održana u Vrnjačkoj Banji  06.03.2016 godine. Reč je o Janković Dimitriju koga svi zovu skraćeno „Mita“ /onako po nišlijski/. Mita je rođen 2006 godine i svoje prve fudbalske korake napravio je sa četiri godine. Prvi treninzi bili su u FK Red Star Niš, treneri su mu Jovica Gmitrović i Miloš Marković sa kojima i dalje radi individualne fudbalske treninge. Sada nastupa za FK Free Kick Niš kod Nemanje Dančetovića. 

U FK Crvena Zvezda je došao kao jedan od deset izabranih u konkurenciji 120 fudbalera od 1997 do 2007 god, na kampu Crvene Zvezde na Jahorini. Od tada Mita redovno igra na turnirima za Crvenu Zvezdu generacija 2006 i sa trenerima Milić Markom i  Đurović Nikolom se sprema za više ciljeve u svom sportskom životu. Tako je i sada bilo u Trebinju gde je sa svojim drugarima iz Crvene Zvezde osvojio prvo mesto.

FFA od samog osnivanja zajedno sa Crvenom Zvezdom gostuje na raznim turnirima tako i sada u Trebinju, gde je predsedniku FFA Džakula Aleksandru prišao mladi „Mita“ i na jedan sportsko obrazovan način se obratio: „gospodiine predsedniče ja imam sliku sa vama iz Vrnjačke Banje bio sam najbolji igrač“.

Mito samo jako, uspećeš u svojim ciljevima da postaneš vrhunski fudbaler.