FFA FUTSAL DEČJA LIGA KRUPANJ SEZONA 2014/2015

Božićni turnir u Krupnju održao se tradicionalno od 21. decembra do 11. januara u Sportskoj hali u Krupnju. Ovogodišnji organizatori su bili Fudbalski klub Cerova i Fudbalska Akademija RAĐ u saradnji sa Fudbalskom Futsal Asocijacijom i uz pokroviteljstvo Opštine Krupanj.

Organizator je pripremio rekordan nagradni fond za najbolje ekipe, pa je nagrada za prvo mesto u kategoriji seniora iznosila 120 000 dinara. Takmičenje je pored seniora i veterana organizovano i za mlađe selekcije i to pojedinačno za sve kategorije. Čak 7 kategorija mlađih selekcija od kojih je jedna bila kategorija devojčica koje su prvi put u regionu imale priliku da se takmiče u zasebnoj kategoriji. Takmičenje mlađih selekcija je sprovedeno u saradnji sa Fudbalskom Futsal Asocijacijom, po pravilima organizacije FFA a igralo se po pravilima futsala. Pa će se prvaci svih kategorija plasirati na završnicu za prvaka FFA u futsalu, u martu 2015. Pored toga, za najbolje ekipe i pojedince bile su rezervisane medalje, pehari i druga odličja

Takmičenje u konkurencijama seniora i veterana je organizovano po standardnom modelu, gde su se posle grupne faze igrale četvrtfinalne i polufinalne utakmice. Dok su sve mlađe selekcije igrale ligaški „svako sa svakim“ u ligama koje su brojale od 5 do 8 ekipa.

Ove godine, Božićni turnir imao je rekordan broj ekipa, čak 53 u svim kategorijama. Pored ekipa iz opštine Krupanj u takmičenjima su učešće uzeli i klubovi i igrači iz Loznice, Malog Zvornika, Banje Koviljače, Šapca, Osečine itd… Preko 500 direktnih učesnika, od kojih oko 300 dečaka i devojčica svih uzrasta. S obzirom da su mlađe kategorije igrale ligaški, to je podrazumevalo odigravanje velikog broja utakmica. Svakog dana se igralo od 7 do 10 utakmica a za 21 dan koliko je trajao turnir odigrano je preko 160 utakmica. Učestvovale su ekipe: Lozničanke, Kancelarke, Krupanjke, Ministarke, Donkaster, Sanja SM, Loza, Gajić, Stara Breza, Gaučosi, Istvič Junajted, Zmajevi, Neustrašivi Astra CB, Paklena sedmorka, Simteks, Loznica, Krupanjski omladinsku klub, Jedinstvo, Loznica 2000, Gučevo 1929, Rađevac, Rađ, Pčelinjo i Junior.

Turnir je svakodnevno pratilo od 200 do 500 gledalaca, četvrtfinalne u polufinalne utakmice je pratilo preko 500 gledalaca a finalnog dana, hala je bila krcata, preko 1000 gledalaca. Za sve njih, organizator je pripremio lutriju u finalnoj večeri, sa više od 30 skromnih nagrada sponzora turnira a glavnu nagradu LCD –televizor u vrednosti od 30 000 dinara darovali su organizatori.

Turnir je bio i mediski ispraćen, gotovo sve seniorske uakmice i utakmice veterana su snimane, nekada i sa dve kamere, kao i veliki broj utakmica mlađih selekcija.

Titulu najbolje seniorske ekipe odbranio je tim Kafe Proleće iz Loznice, prošlogodišnji šampion koji je u funalu lakše nego što se očekivalo pobedio ekipu Simeks iz Osečine. Najbolji strelac je Nedeljković Vladimir iz Osečine, najbolji golman Maksimović Goran a najbolji igrač, drugi put uzastopno, Slobodan Maksimović. U kategoriji veterana Veterinarska stanica iz Krupnja je i pored 0:2 uspela da izjednači na 2:2 do kraja utakmice i posle penala odbranila titulu od prošle godine.
Najbolji strelac je Mišković Dejan, najbolji golman, Marković a najbolji igrač Kikanović Vojin.

U 7 kategorija mlađih selekcija, najbolje rezultate postizale su ekipe iz Loznice, posebno u kategorijama kadeta i pionira. Dve titule osvojili su igrači Rađevca, po jednu titulu osvojili su Akademija RAĐ i Škola fudbala Pčelinjo. A do medalja su stizali i mladi dečaci Gučeva iz Banje Koviljače i Jedinstva iz Malog Zvornika. Dok su u kategoriji devojčica prvo mesto osvojile volonterke Kancelarije za mlade pod nazivom „Kancelarke“

U svakoj kategoriji proglašeni su najbolji pojedinci, strelac, golman i igrač, koji su dobili pehare kao priznanja za uspehe. A trebalo bi posebno istaći neke od njih, kao što su lozničani: Purtić Stefan (1998), Brkić Nikola (2000), Mitrović Vuk (2004) i Antonić Lazar (2006), kao i krupanjci: Vićentić Ognjen i Matić Vikotor (2006), Vilotić Miloš i Đuričić Lazar (2004), Despić Filip i Kikanović Mladen (2002) i Grujić Mladen (2007).

Najbolji trener je Dušan Nikolić iz Loznice, najbolji sudija je Slobodan Mijailović a najmlađi takmičar je Uroš Jakovljević rođen 2010. Godine. Za fer-plej tim, proglašena je ekipa Neustrašivi iz Loznice.

Ono što je najvašnije turnir je prošao bez bilo kakvih većih incidenata ili neregularnosti, što je najvažnije. A po svim pokazateljima, bio je bolji nego prethodnih godina, prvenstveno zbog velikog broja novina u organizaciji.

Tome treba dodati da je turnir organizovao tim od 10-ak ljudi čija je prosečna starost oko 23 godine, što je prvi put da su mladi u Krupnju organizovali ovako veliki i zahtevan događaj. Zbog te činjenice ovogodišnji turnir dobija posebnu težinu. U ime organizatora, zahvaljujemo se svim učesnicima, ekipama i pojedincima, kao i publici i sponzorima koji su podržali organizaciju i bili uz nas prethodnih 20-ak dana.

Organizator Vasiljević Aleksandar

FOTO GALERIJA: 

VIDEO