O NAMA

Fudbalska Futsal Asocijacija (FFA) je jedinstvena sportska organizacija osnovana radi afirmacije rekreativno amaterskog futsala svih kategorija.

Kako smo počeli?

Projekat FFA započet je u Srbiji 2013 godine.

Formirali smo regione i mrežu okruga-gradova u kojima se igraju futsal takmičenja po futsal pravilima i modifikovanim futsal pravilima, prvaci svih kategorija po okruzima dolaze na završno takmičenje za prvaka regiona, a prvaci regiona na završno takmičenje za prvaka asocijacije, prvaci asocijacije igraju za prvaka Balkana i Evrope. Prvaci Evrope će igrati završnicu za prvaka Sveta sa ostalim kontinentima /Azija, Afrika, Severno srednja Amerika i Karibi, Južna Amerika i Okeania/ na kojima će se takođe igrati iste završnice.

Pored Srbije FFA projekat pokrenut je u:

 • Bosni i Hercegovini 2017 godine  

Od 05.03.2021 godine uveli smo i fudbalske dečje lige i turnire za kategorije U8, U9, U10, U11 i U12

Cilj FFA projekta?

Osnovni cilj FFA projekta je taj da futsal klubovi u bilo kojoj državi pokrenu škole futsala gde bi njihova deca imala svoje takmičenje, međutim jako teško futsal klubovi to žele da rade. Onda smo promenuli strategiju i uključili u naš projekat decu iz velikog fudbala, tako je zaživela FFA priča. Danas nam je cilj da pomognemo klubovima velikog fudbala da igranjem i treniranjem futsala /vežbe i sistem igre/ dobiju što kvalitetnije igrače posebno mislimo na napadače koji će moći rešavati situaciju jedan na jedan. Takođe nam je cilj da uključimo svu ostalu decu kao i sve ljude na svetu da se takmiče u našem projektu kroz rekreativno amaterski futsal ili futsal za svakog. Za igranje u našim takmičenjima ne treba Vam klub niti registracije, dovoljno je da napravite ekipu, prijavite se i igrate, odnosno da se bavite sportom i uživate. Svaka asocijacija će raditi po uzoru na FFA Srbije. Od 2020 godine uveli smo i fudbalske turnire za mlađe kategorije tako da je FFA projekat sada kompletan. Ko zna možda ćemo imati još inovacija u razvoju projekta što nije isključeno. 

FFA takmičenja?

 • Futsal dečja liga ili turnir dečaci kategorije U8 /7 i 8 godina/, U9 /8 i 9/, U10 /9 i 10/, U11 /10 i 11/ i U12 /11 i 12/
 • Futsal ženska dečja liga ili turnir devojčice kategorije U8 /7 i 8 godina/, U9 /8 i 9/, U10 /9 i 10/, U11 /10 i 11/ i U12 /11 i 12/
 • Futsal korporativna liga ili turnir /zaposleni +2 igrača van korporacije/
 • Futsal letnji KUP /turnir/ svih kategorija
 • Futsal zimski KUP /turnir/ svih kategorija
 • Fudbal 6 /5+1/ kategorija U8 /7 i 8 godina/
 • Fudbal 7 /6+1/ kategorije U9 /8 i 9 godina/ i U10 /9 i 10 godina/
 • Fudbal 8 /7+1/ kategorije U11 /10 i 11 godina/ i U12 /11 i 12 godina/

FFA igre?

 • Futsal na pesku 4+1
 • Futsal tenis 2 na 2
 • Futsal glavom 2 na 2
 • Futsal prečka
 • Mini futsal 3 na 3 
 • Mini futsal 2 na 2 
 • Mini futsal 1 na 1
 • Žongliranje /fudbalsko i freestyle/ 

FFA igre igraju takmičari svih starosnih kategorija. Neki od gradova su već ove sezone, imali priliku da se upoznaju i oprobaju u pomenutim igrama što je izazvalo veliku pažnju i zainteresovanost mladih fudbalera i drugih sportista.

Futsal kamp

Pored pomenutih projekata, asocijacija planira da organizuje međunarodni futsal kamp, gde bi mladi talenti imali mogućnost da se uz kvalitetan rad sa vrhunskim futsal majstorima, dodatno obuče i usavrše u futsal igri i to znanje primene na utakmicama velikog fudbala ili futsal-a.

FFA Akademija

FFA planira da pokrene Akademiju – futsal školu za decu U8, U9, U10, U11 i U12

Šta dalje?

U toku su razgovori sa Austrijom, Mađarskom, Makedonijom, Holandijom, Slovenijom, Hrvatskom, Slovačkom, Bugarskom, Albanijom, Nemačkom, Rumunijom, Amerikom, Kinom….o formiranju asocijacija i pokretanju FFA projekta. U planu je pokretanje saradnje i sa drugim sličnim organizacijama, savezima, klubovima, udruženjima i institucijama u cilju zajedničkog rada na popularizaciji i razvoju futsala kao i fudbala.

Seminar za direktore okruga

Za sve direktore okruga svake godine organizujemo obavezan stručni seminar, na kojem se analiziraju rezultati iz prethodne sezone i pravi plan za novu sezonu.

Autorsko delo FFA

Posle tri godine postajanja i razvijanja FFA projekta, dana 18.03.2016 godine u Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije u Beogradu ulica Kneginje Ljubice broj 5, deponovano je autorsko delo pod nazivom Fudbalska Futsal Asocijacija 990 broj 2016/2621 A-0050/2016.

Posle šest godina postojanja FFA formirana su nova takmičenja i igre, gde je dana 09.09.2019 godine u Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije u Beogradu ulica Kneginje Ljubice broj 5, deponovano autorsko delo pod nazivom Fudbalska Futsal Asocijacija 990 broj 2019/4995 A-0222/2019.

Autorsko delo važi u svim zemaljama sveta.

U skladu sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima Republike Srbije zabranjeno je bilo kakvo, ručno ili softversko neovlašćeno kopiranje ili skidanje sadržaja ili delova sadržaja objavljenih na http://futsalasocijacija.com/

Pod sadržajem se podrazumevaju: baza podataka, tekstualni sadržaji stranica, nazivi takmičenja i igara, galerija, logotip, grafička rešenja i svi ostali sadržaji koji se po Zakonu o autorskom i srodnim pravima smatraju autorskim delom. Osnivač će prekršioca sudski goniti.