O NAMA

Fudbalska Futsal Asocijacija (FFA) je jedinstvena sportska organizacija osnovana radi afirmacije rekreativno amaterskog futsala svih kategorija.

Kako smo počeli?

Projekat FFA započet je u Srbiji 2013 godine.

Formirali smo regione i mrežu okruga-gradova u kojima se igraju futsal takmičenja po futsal pravilima i modifikovanim futsal pravilima, prvaci svih kategorija po okruzima dolaze na završno takmičenje za prvaka regiona, a prvaci regiona na završno takmičenje za prvaka asocijacije, prvaci asocijacije igraju za prvaka Balkana i Evrope. Prvaci Evrope će igrati završnicu za prvaka Sveta sa ostalim kontinentima /Azija, Afrika, Severno srednja Amerika i Karibi, Južna Amerika i Okeania/ na kojima će se takođe igrati iste završnice.

Pored Srbije FFA projekat pokrenut je u:

 • Bosni i Hercegovini 2017 godine

 

Cilj FFA projekta?

Osnovni cilj FFA projekta je taj da futsal klubovi u bilo kojoj državi pokrenu škole futsala gde bi njihova deca imala svoje takmičenje, međutim jako teško futsal klubovi to žele da rade. Onda smo promenuli strategiju i uključili u naš projekat decu iz velikog fudbala, tako je zaživela FFA priča. Danas nam je cilj da pomognemo klubovima velikog fudbala da igranjem i treniranjem futsala /vežbe i sistem igre/ dobiju što kvalitetnije igrače posebno mislimo na napadače koji će moći rešavati situaciju jedan na jedan. Takođe nam je cilj da uključimo svu ostalu decu kao i sve ljude na svetu da se takmiče u našem projektu kroz rekreativno amaterski futsal ili futsal za svakog. Za igranje u našim takmičenjima ne treba vam klub niti registracije, dovoljno je da napravite ekipu, prijavite se i igrate, odnosno da se bavite sportom i uživate. Svaka asocijacija će raditi po uzoru na FFA Srbije.

 

FFA takmičenja?

 • Futsal dečja liga ili turnir /dečaci od 5 do 16 godina/ – novembar-februar
 • Futsal ženska dečja liga ili turnir /devojčice od 5 do 14 godina/ – novembar-februar
 • Futsal korporativna liga ili turnir /zaposleni +2 igrača van korporacije/ – septembar-februar
 • Futsal letnji KUP /turnir/ svih kategorija – maj-avgust
 • Futsal zimski KUP /turnir/ svih kategorija – oktobar-april

 

FFA igre?

 • Futsal na pesku 4+1 – maj-avgust
 • Mini futsal 3 na 3 – maj-avgust
 • Mini futsal 2 na 2 – maj-avgust
 • Mini futsal 1 na 1 – maj-avgust
 • Futsal tenis 2 na 2 – maj-avgust  
 • Futsal glavom 2 na 2 – maj-avgust
 • Žongliranje /fudbalsko i freestyle/ – maj-avgust

 

FFA igre igraju takmičari svih starosnih kategorija. Neki od gradova su već ove sezone, imali priliku da se upoznaju i oprobaju u pomenutim igrama što je izazvalo veliku pažnju i zainteresovanost mladih fudbalera i drugih sportista.

 

Futsal kamp

Pored pomenutih projekata, asocijacija planira da svakog juna meseca organizuje i kampove perspektivnih igrača svih kategorija, gde bi mladi talenti imali mogućnost da se uz kvalitetan rad sa vrhunskim futsal majstorima, dodatno obuče i usavrše u futsal igri i to znanje primene na utakmicama velikog fudbala ili futsal-a.

 

FFA Akademija

U svakom gradu pokrenućemo FFA Akademiju – futsal školu za decu od 6 do 15 godina.

 

Šta dalje?

U toku su razgovori sa Austrijom, Mađarskom, Makedonijom, Holandijom, Slovenijom, Hrvatskom, Slovačkom, Bugarskom, Albanijom, Nemačkom, Rumunijom, Amerikom, Kinom….o formiranju asocijacija i pokretanju FFA projekta. U planu je pokretanje saradnje i sa drugim sličnim organizacijama, savezima, klubovima, udruženjima i institucijama u cilju zajedničkog rada na popularizaciji i razvoju futsala.

 

Seminar za direktore okruga

Za sve direktore okruga svake godine organizujemo obavezan stručni seminar, na kojem se analiziraju prethodne sezone i pravi plan za novu sezonu.

 

Autorsko delo FFA

Dana 18.03.2016 godine u Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije u Beogradu ulica Kneginje Ljubice broj 5, deponovano je autorsko delo pod nazivom Fudbalska Futsal Asocijacija 990 broj 2016/2621 A-0050/2016 od dana 13.04.2016 godine. Autorsko delo važi u 150 zemalja sveta.

U skladu sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima Republike Srbije zabranjeno je bilo kakvo, ručno ili softversko neovlašćeno kopiranje ili skidanje sadržaja ili delova sadržaja objavljenih na http://futsalasocijacija.com/

Pod sadržajem se podrazumevaju: baza podataka, tekstualni sadržaji stranica, nazivi takmičenja i igara, galerija, logotip, grafička rešenja i svi ostali sadržaji koji se po Zakonu o autorskom i srodnim pravima smatraju autorskim delom. Osnivač FFA će prekršioca sudski goniti.